top of page

ניקוי חלונות לאחרשיפוץ או בנייה

ניקוי חלונות, שעליהם כתמי שיפוץ או בניה כגון צבע, סיליקון, סיד, בטון, וכדומה, הוא סוג של ניקוי חלונות הדורש מומחיות, בכדי להגיע לתוצאה רצויה ללא נזק לחלונות וחלקיו השונים. ניקוי חלונות שכזה, לפיכך, הוא ניקוי שצריך לדעת מה עושים בו, באיזה חומרים ואביזרים משתמשים והוא אינו בסטנדרט הרגיל של ניקוי חלונות (ותריסים) שוטף, אלא שזהו "ניקוי מיוחד", לעומת ניקוי חלונות ברמת ה"שוטף" מלכלוך תקופתי כמו אבק שהתאסף ויתר כתמים כמו טביעות אצבעות וכו. ועל כן, בטרם אתם נגשים לעבודה, מומלץ להשיג ולהצטייד בחומרים והאביזרים הבאים לשם הניקוי הראשוני:


חומרים\אביזרים לשם ניקוי חלונות


1. פרוון (כלי עם ידית המחוברת לפרווה) - נועד לשפשוף החלון
2. מגב מקצועי
3. הרבה נייר סופג
4. סקרייפר - זוהי סכין דקה עד מאוד ומיועדת לגירוד כתמים קשים מזכוכית
5. מטליות מיקרופייבר חדשות
6. דלי למילוי מים שבו יעורבב סבון כלים ו\או חומץ


עם האביזרים הללו, תוכלו לנקות את החלון ובחלקם הגדול, תוכלו להשתמש גם לאחר הניקוי המיוחד של החלונות, לשם ניקוי חלונות ברמת השוטף, אם שיפצתם או בניתם, והחלונות התלכלכו קשות.


דברים נוספים שתצטרכו לשם ניקוי חלונות ראשוני (לאחר שיפוץ או בניה), תלויים בסוג הפרופיל שלכם, שעל פי רוב אמור להיות עשוי מאלומיניום ולפיכך, מומלץ להשתמש בחומרים שנועדו לניקוי שכזה, כך שהפרופיל לא יינזק. בד"כ מומלץ להשתמש באלכוהול, בפעמים מסוימות גם באציטון, או מסיר אבנית (להסרת כתמי סיד עקשנים) וכמו כן, במידה ויש על החלונות מדבקות או כתמי סיליקון, אז מומלץ לקנות חומר שמסיר כתמים אלו.


שימו לב: גם לאחר הסרת המדבקות (עם סכין סקרייפר) עדיין נותרים על הזכוכית שאריות דבק מן המדבקה וברוב המקרים, מסיר הסיליקון\דבק יסייע להסרת השאריות. כמו כן, מומלץ להביא לניקוי סוג כלשהו של סקוץ' אולי אפילו כמה (תלוי בכמות העבודה), אך בשום אופן לא לעשות בו שימוש לניקוי החלונות או לשפשפם עם סקוץ', מה שיכול לשרוט את הזכוכית מאוד.


ניקוי חלונות לאחר שיפוץ או בניה


דבר ראשון, מלאו דלי במים וערבבו לתוכו שני פקקים לערך של נוזל לניקוי כלים. בשלב זה, לאחר שהכנתם את השטח עם סמרטוטי רצפה כדי לא להרטיב את כל הבית, טבלו את הפרוון במים עם החומר ניקוי (ניתן להוסיף גם חומץ) ושפשפו את החלון והפרופיל היטב. כעת, עשו שימוש בסכיני הסקרייפר (עם ידית אחיזה ומסילת סכין) וגרדו את הכתמים הקשים מהחלון. הסירו מדבקות באמצעותה. שפשפו שוב את החלון בפרוון לאחר שהוא נסחט והורטב שוב ונגבו את הזכוכית באמצעות מגב.


את הפרופיל, לאחר שהוא שופשף עם הפרוון, תנגבו במטלית מיקרופייבר וכעת הבחינו היכן עיקר הלכלוך והכתמים שעליו. טפלו בהם על ידי החומר הרצוי ושוב שטפו את הפרופיל ונגבו אותו עם מטלית, עד שהוא נקי ולשביעות רצונכם. בשלב זה, עשו שימוש בניר סופג להסרת כתמי מים ושפשוף של כל כתם דהוי שעוד נותר וכך, עשו חלון אחר חלון. את המסילות, תנקו בשלב האחרון ביותר עם סקוץ' ובמידה ותוכלו, שאבו מהן עד כמה שתוכלו עוד לפני הניקוי, את האבנים ולכלוכים נוספים. עם הסקוץ', תוכלו להסיר מהמסילות את רוב הכתמים. נגד כתמי צבע, השתמשו באציטון.


שימו לב - אזהרות בנוגע לניקוי החלונות לבד

 

  1. עבדו לאט ונכון עם סכין הסקרייפר על מנת שלא "לפצוע" את זכוכית החלון. בקלות ניתן להרוס חלון ולשרוט אותו אם לא עובדים נכון, לאט ובטוח. כמובן שהיזהרו שלא להיפצע בעצמכם מהסכין המאוד חדה הזו, בעת פעולת הניקוי.

  2. כדאי לברר לגבי כל אלמנט את החומר המדויק לעשות בו שימוש על מנת שלא להזיק לפרופיל, או למסילות למשל. שימו לב שחומרים כמו אציטון, טינר וכדומה, אסורים במגע עם הזכוכית. בכל מקרה, כאשר אתם משתמשים בחומר מסוים, בדקו את השפעותיו במקום זניח כלשהו כך שלא ייוצר נזק שלא יהיה בר תיקון 

  3. לא לנסות להסיר עם סכין הסקרייפר של החלון, כתמים מהפרופיל או מהמסילות כי זה יכול לגרום לשריטות שיהיה קשה להסתירן ו\או לתקנן לאחר מכן. לכל כתם יש את הממס שלו ולפיכך, נהגו בהתאם. נגד כתמי צבע, השתמשו בטינר, נגד כתמי סיד ואבנית, במסיר אבנית וכו וכו.

  4. שימו לב לא "לפצוע" את המסגרת של החלון, שזהו פס סיליקון בד"כ שמחבר בין הזכוכית לפרופיל ואף  משמש כאוטם, שבמידת הפגיעה בו, ייווצרו על החלונות כתמי "אדים", בעיקר בחלונות "דאבל גלאס" (שכבת זכוכית כפולה).

  5. אנו לא ממליצים לעשות את העבודה הזו לבד שכן, היא בד"כ לא מביאה לתוצאה הרצויה ממי שאינו מקצועי ומנוסה בתחום ולא פעם, אנו מקבלים פניות מלקוחות שכבר החלו לנסות ולנקות ובהמשך, יצרו עמנו קשר כי הם "הסתבכו עם העבודה". פעולת ניקוי חלונות אחרי שיפוץ או בניה היא משימה לא פשוטה ויכולה לקחת זמן רב לכן, אם מדובר ביותר מחלון או שניים, אנו ממליצים לכם בחום לפנות אלינו, לפשוט שקוף. ככה, תמנעו מעצמכם את העבודה הקשה, את המצב שיביא לתוצאה לא מספיק רצויה ואת האופציה המצערת של נזק לחלון או לפרופילים וכדומה

לסיכום, ניקוי חלונות לאחר שיפוץ או לאחר בניה, מה שמכונה ניקוי ראשוני, היא עבודה שדורשת מקצועיות ויכולת להבין את מה לנקות, באיזה חומר להשתמש וידע לגבי הכלים הנכונים על מנת לבצע ניקוי ראשוני ראוי. אם מדובר על חלון אחד, זניח, תוכלו אולי לעשות את העבודה בעצמכם, אך כאשר מדובר בניקוי חלונות לאחר שיפוץ במבנה כולו, או אם תצטרכו לנקות את המבנה עצמו, הרי שבמקרה זה מדובר בעבודה מורכבת יותר, שגם דורשת ידע איך לא לפגום בחלונות או ביתר חלקי המבנה. נשמח לסייע לכם בכל דרך, בניקוי, בעצות וביתר פרטים שאתם צריכים לניקוי החלונות או המבנה

bottom of page